فروشگاه اینترنتی مامی لند
0 Products View cart

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

اگه باردارهستی بخونش

تست تشخیص خانگی بارداری
علائم اولیه بارداری منحصر به بارداری نیست. برخی از آنها می‌تواند نشان‌دهندۀ بیماری در شما باشد یا این که دورۀ عادت ماهانۀ شما در حال شروع است. همچنین ممکن است بدون تجربه کردن هیچ‌کدام از این علائم و نشانه‌ها هم باردار باشید. با این حال اگر یک دوره از عادت ماهانۀ شما اتفاق نیفتاده یا متوجه وجود هر یک از این علایم حاملگی شده‌اید، بهتر است یک هفته بعد از زمان مورد انتظار برای شروع عادت ماهانه، یک baby check؛ بیبی چک یا همان تست خانگی بارداری انجام دهید.
اگر چرخه و روز پریود خودتان را ثبت نمی‌کنید، بهتر است سه هفته بعد از آخرین اقدام برای بارداری، نسبت به انجام تست خانگی بارداری اقدام کنید. اگر پاسخ تست بارداری خانگی شما مثبت باشد، یک قرار ملاقات با پزشک خود هماهنگ کنید تا پزشک با انجام آزمایش‌های لازم هرچه زودتر بارداری شما را تأیید و معاینات دوران بارداری را آغاز کند.

علائم بارداری از روی چهره
مسلم است که بدن زنان در طول 9 ماه بارداری دستخوش تغییرات زیادی می‌شود تا برای جنین در حال رشد، زایمان و تغذیه نوزاد آماده شود. بزرگ شدن شکم، متورم شدن دست و پاها و بزرگ شدن پستان‌ها برای شروع به شیردهی از جمله تغییرات فیزیکی هستند که یک زن باردار در طول این دوران باید انتظارش را داشته باشد. تغییرات هورمونی و افزایش خاص برخی هورمون‌ها در زنان باردار عامل اصلی تغییرات فیزیکی در سراسر بدن و از جمله تغییرات در چهره و صورت است و باعث می‌شود که در این مدت به لحاظ بدنی و چه بسا چهره و ظاهر صورت کاملاً متفاوت از قبل باشید.
بزرگ‌تر شدن یا پهن‌تر‌ شدن و تورم بینی، تغییراتی در رنگدانه پوست و ظاهر شدن لکه‌های قهوه‌ای رنگ بر روی صورت خصوصاً روی پیشانی، گونه‌ها و چانه، تیره‌تر شدن کک و مک، خال، پف کردن چشم‌ها، چاق‌تر شدن صورت، آکنه یا جوش صورت، حساس شدن پوست، درخشش پوست بدنبال افزایش ترشح هورمون‌هایی مانند استروژن، پروژسترون در طول بارداری از جمله نشانه‌ها و علائم بارداری از روی چهره و صورت است که با پیشرفت این دوران نمایان‌تر می‌شوند. اگر چه اغلب این تغییرات ناخوشایند هستند، اما اکثر این علائم پس از اتمام این دوران تا مدتی پس از زایمان برطرف می‌شوند و جای نگرانی وجود ندارد. محافظت از پوست در برابر نور خورشید و استفاده از محصولات آرایشی مناسب و مختص این دوران به بهبود و کاهش لکه‌های پوستی کمک می‌کنند.

مراقبت‌های شروع بارداری
بعد از مشاهده اولین علایم بارداری و پس از اینکه مطمئن شدید باردار هستید یکی از مهم‌ترین مواردی که باید رعایت کنید این است که به طور منظم برای ۹ ماه آینده تحت نظر یک پزشک و متخصص زنان یا مامای متبحر باشید تا هیچ‌کدام از سونوگرافی‌ها و آزمایشات ضروری این دوران و موارد مهمی مثل سونوگرافی ان‌تی و اسکن آنومالی را فراموش نکنید. معاینات دوره‌ای و منظم قبل از تولد نوزاد علاوه بر اطمینان پزشک از سپری شدن روند طبیعی دوران بارداری و سلامت مادر و جنین، به پیشگیری یا شناسایی عوامل خطر و درمان هر چه زودتر مشکلات احتمالی در طول حاملگی که باعث اختلال در سلامت مادر و جنین می شود کمک می‌کند. مدیریت عوارض و حتی برخی علایم بارداری مانند تهوع و استفراغ نیز از دیگر اهداف مراقبتی این دوران مهم زندگی زنان است.

معاینات منظم و دوره‌ای زنان در طول این دوران بویژه برای مادران با شرایط خطر ساز که تحت عنوان «بارداری‌های پرخطر» شناخته می‌شوند بسیار حائز اهمیت است. حاملگی در سنین پایین یعنی کمتر از 18 سال و همچنین در زنان با سن بیشتر از 35 سال، ابتلا به برخی از بیماری‌های زمینه‌ای در زمان قبل از باردار شدن، بارداری دو یا چندقلو و هرگونه عارضه یا شرایط که به طور بالقوه سلامت مادر و یا جنین را تهدید می‌کند در طیف حاملگی‌های پرخطر شناخته می‌شوند. در مورد حاملگی پرخطر و مراقبت‌های ضروری بیشتر بدانید.

این دسته از زنان در معرض خطر بیشتری برای عوارض بارداری هستند و نیاز به مراقبت‌های بیشتری در طول این دوران و حتی پس از آن تا زمان بعد از زایمان دارند. چرا که در مادران با حاملگی پرخطر برخی عوامل باعث می‌شود که مادر یا جنین شرایط طبیعی و عادی را در این دوران نداشته و سلامتی‌شان به خطر بیفتد. به این خاطر است که چکاپ‌های دوره‌ای در این دسته از زنان حیاتی است.

بررسی سوابق سلامت مادر و سوابق بیماری در خانواده، بررسی عوامل خطرزا، سابقه داشتن مشکلات زنان و هرگونه عارضه یا مشکلی در صورت داشتن بارداری در گذشته، حاملگی‌های ناموفق، بررسی حاملگی خارج رحمی، داروهای مصرفی، مکمل‌های غذایی، سبک زندگی، تعیین سن بارداری، کنترل رشد جنین و پیشرفت این دوران، اندازه گیری فشار خون، قد، وزن، توجه به افزایش وزن مجاز و سالم مادر در طول سه ماهۀ اول، دوم و سوم حاملگی و ارزیابی شدت علائم حاملگی از جمله اهداف معاینات دوره‌ای زنان باردار می‌باشد.

معاینات کامل بالینی از جمله معاینه لگن و ارزیابی سلامت قلب و عروق، آزمایشات غربالگری، تعیین گروه خونی و کلیه آزمایشات مربوط به سلامت اعم از تست‌های آزمایشگاهی مرسوم مانند تعیین میزان هموگلوبین و سایر آزمایشات مربوط به بررسی کم خونی، ارزیابی هورمون‌های تیروئید، آنزیم‌های کبدی، تعیین میزان قند خون، آزمایش کامل ادرار و… نیز از جمله مواردی است که در مراقبت‌های این دوران تا زمان زایمان انجام می‌شود و بخش مهمی از یک بارداری سالم است. تناوب انجام معاینات بسته به اینکه مادر در ماه چندم حاملگی است متفاوت بوده و از یک بار در ماه در ابتدای این دوران تا دو بار در ماه و سپس یک بار در هفته تا موعد زایمان بسته به شرایط مادر متغیر است.

خودمراقبتی‌های بارداری
غیر از مواردی مثل مراقبت‌های دوران بارداری و شرکت در کلاس‌های آمادگی زایمان که در هفته‌های آخر شروع می‌شود، نیاز دارید که یک سری موارد را خودتان رعایت کنید و شاید لازم باشد شیوهٔ زندگی خود را طی این چند ماه تغییر دهید. به عنوان مثال اگر سیگار می‌کشید، آن را ترک کنید، با افرادی که دخانیات مصرف می‌کنند رفت‌وآمد نداشته باشید، الکل ننوشید، به قدر کافی و مقوی غذا بخورید و مایعات سالم مثل آب و شیر بنوشید. اگر علایم حاملگی نیز آزارتان می‌دهد با پزشک مطرح کنید تا راهنمایی‌های لازم در زمینه مدیریت علائم و در صورت نیاز داروهای مجاز مصرفی را دریافت کنید.

آبی و دریافت ناکافی مواد مغذی وجود دارد می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند وزن کم هنگام تولد شود. در چنین مواردی به مراقبت‌های بیشتر و حتی بستری در بیمارستان نیاز است. بنابراین پزشک خود را از شدت عوارض بارداری مطلع کنید.

تکرر ادرار
تکرر و بی‌اختیاری ادرار باعث افزایش نیاز به ادرار کردن شده و این بیشتر زنان را در ایام بارداری تحت تأثیر قرار می‌دهد. تغییرات هورمونی و فیزیکی و افزایش فشار رحم بر روی مثانه خصوصاً در ماه‌های آخر می‌تواند علت تکرر ادرار باشد و از عوارض رایج بارداری است. در برخی از زنان نیز، ضعف عضلات کف لگن یکی دیگر از دلایل تکرر ادرار در این دوران است.
اکثر افراد بین 6 تا 7 بار در شبانه روز ادرار می‌کنند. درصد زیادی از زنان باردار بیش از این دفعات نیاز به دفع ادرار دارند. تخلیه کامل مثانه، توجه به دریافت مایعات و حذف نوشیدنی‌های ادرارآور مانند نوشابه و قهوه به کاهش این مشکل کمک می‌کنند.

یبوست بارداری
عارضۀ یبوست در بارداری که با دفع سخت و کمتر از سه بار در هفته مشخص می‌شود از دیگر عوارض شایع بارداری است که برای برخی زنان می‌تواند ناراحت کننده باشد. تغییرات هورمونی این دوران، فشار رحم ناشی از رشد جنین بر روی روده و آهن موجود در مکمل‌های مختص این دوران از عوامل تأثیرگذار بر یبوست است.
تغییر در سبک زندگی مانند افزایش دریافت آب و مایعات، مصرف بیشتر فیبر، داشتن فعالیت بدنی و برخی از ملین‌های مجاز به پیشگیری و درمان این مشکل کمک می‌کنند. لازم به یادآوری است که مصرف هرگونه داروهای بدون نسخه از جمله ملین‌ها برای تخفیف علائم و عوارض بارداری باید با مشورت پزشک تهیه شوند.

گرفتگی ماهیچه‌های پا
انقباضات غیرارادی عضلانی و دردناک به شکل گرفتگی ساق پا اغلب در طول سه ماهۀ دوم و سوم در زنان باردار بویژه در طول شب شایع است و این از عوارض معمول بارداری است. در حالی که علت دقیق گرفتگی عضلات پا در دوران بارداری مشخص نیست، اقداماتی مانند کشش عضلات ساق پا، داشتن فعالیت بدنی، پوشیدن کفش مناسب، مصرف مکمل کلسیم و منیزیم به دستور پزشک و مصرف آب کافی به پیشگیری از گرفتگی ساق پا کمک می‌کند.

نفخ شکم، سوزش سر دل یا سوءهاضمه
سوءهاضمه، نفخ، احساس درد و ناراحتی در معده و سوزش سر دل که به شکل درد سوزشی در معده و قفسه سینه احساس می‌شود از عوارض بارداری و بسیار شایع است. تغییرات هورمونی و افزایش اندازه و حجم رحم و فشاری که به اندام‌های داخلی از جمله معده وارد می‌شود باعث علائم ناخوشایند گوارشی در زنان باردار می‌شود.
غذاهای چرب یا تند، کافئین، شکلات و آب مرکبات باعث تحریک معده و تشدید سوزش سر دل می‌شود. کاهش حجم وعده‌های غذایی، آهسته غذا خوردن، دراز نکشیدن بعد غذا و استفاده از بالش‌های اضافی به هنگام خواب برای افزایش ارتفاع سر از سوزش معده تا حد زیادی جلوگیری می‌کند. در صورت شدت یافتن علائم با مشورت پزشک داروهایی برای کنترل سوء هاضمه و سوزش سر دل استفاده کنید.

اختلالات خواب در بارداری
نوسانات هورمونی و تغییرات بدنی مادر، تهوع، تکرر ادرار و نیاز به دفع در طول شب، کمردرد، گرفتگی ساق پا، ریفلاکس، فشار بر روی قفسه سینه وتنگی نفس، اضطراب و هیجان مادر شدن از جمله عواملی هستند که خواب زنان باردار را مختل می‌کند. مشکلات خواب در زنان باردار از عوارض رایج بارداری است و تحقیقات جدید نشان می دهد که زنانی که در این دوران به اندازه کافی نمی‌خوابند، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عوارض از جمله فشار خون بالا و دیابت بارداری باشند.

ورم مچ پا و پاها
تورم در بعضی قسمت‌های بدن از جمله انگشتان امری کاملاً طبیعی است و با پیشرفت بارداری شدیدتر نیز می‌شود. این عارضه باردای به این خاطر است که احتباس آب در دوران بارداری بیشتر از زمان معمول است و آب اضافی در بافت‌های بدن جمع می‌شود. فشار رحم در حال رشد نیز بر جریان خون پاها اثر می‌گذارد و دلیل ایجاد ورم پا و مچ پاست. ایستادن به مدت طولانی و هوای گرم این مشکل را تشدید می‌کند. پرهیز از ایستادن طولانی مدت، پوشیدن کفش و جوراب راحت و مناسب، استراحت کردن، ورزش‌های مخصوص پا برای بهبود گردش خون و پیاده‌روی منظم تورم را کاهش داده و از شدت این عوارض بارداری می‌کاهد.

تغییرات بینایی
تغییرات هورمونی که در دوران بارداری رخ می‌دهد می‌تواند باعث تاری دید در زنان باردار شود و در اکثر زنان در هفته های بعد از زایمان به حالت عادی باز می‌گردد. تاری دید در اکثر مواقع تغییر موقت در بینایی زنان باردار است. با این حال گاهی می‌تواند نشان دهنده مشکلاتی مانند دیابت بارداری یا پره اکلامپسی باشد. بنابراین بهتر است در صورت داشتن این عارضه بارداری پزشکتان را مطلع کنید.

ترشحات واژینال
زنان از زمان نزدیک به بلوغ تا دوران یائسگی به طور طبیعی ترشحات واژینال دارند و میزان آن در طی دوره‌های زمانی مختلف از جمله نزدیک به زمان قاعدگی زیاد می‌شود. در دوران بارداری تولید ترشحات اضافی از عفونت رحم جلوگیری می‌کند. این افزایش در ترشحات طبیعی بوده و در حالت عادی رقیق، شفاف و متمایل به رنگ سفید است و نباید بوی نامطبوعی داشته باشد. در هفته‌های آخر ترشحات ممکن است غلیظ‌‌تر وهمراه با رگه هایی از خون باشد که از نشانه‌های اولیه زایمان است. در مورد علائم شروع زایمان بیشتر بخوانید.

غیر از این موارد که از عوارض شایع دوران بارداری است، گاهی طی این دوران عوارضی به وجود می‌آید که حاملگی را در دستهٔ بارداری‌های پرخطر قرار می‌دهد. برخی از این موارد مثل فشار خون بالا، دیابت بارداری، بارداری دو یا چندقلو و مواردی از این دست است که اهمیت مراقبت از شما و کودک را دوچندان خواهد کرد.

هدف از ذکر کردن تمام این موارد نیز به‌هیچ‌وجه ترساندن مادران باردار یا خانم‌هایی که قصد باردار شدن دارند نیست، بلکه هدف، آگاه کردن بانوان از سلامت بدنشان و اطلاع‌رسانی دقیق و درست به دور از اضطراب بیش از حد است؛ هرچند هر رشد و پیشرفتی در زندگی ما با اضطراب و استرس همراه خواهد بود، بهتر است به جای ترسیدن از موارد درست و علمی این دوران، به دنبال شناخت و کشف بدن خود در جهت داشتن آمادگی کامل برای تصمیمتان باشید.

0
Post comments

*
*